Straks komen de feesten eraan en wordt er uitgebreid getafeld. Isabelle Heyens van het Centrum voor Voedings- en Dieetadvies van het UZ Gent werkte een gezond en lekker 5 dagenmenu uit om de feestkilo's nu al te counteren.
Wie is Diëtiste Isabelle Heyens?
Isabelle Heyens werkt in het Centrum voor Voedings- en Dieetadvies van het UZ Gent. Ze studeerde in 2000 af als gegradueerde in de voedings- en dieetkunde. Voeding boeit haar, vooral in combinatie met het medische zoals in het behandelen van obesitas en diabetes.
Haar bedoeling is om via voedingsadvies - dieet is een beladen woord - mensen te stimuleren zich een gezonde levensstijl eigen te maken. Vertrekpunt is altijd een lekkere, gezonde en evenwichtige voeding samen met minstens 30 minuten lichaamsbeweging per dag.
Samen met haar collega's schreef ze het boek' Lekker slank koken' vol gerechten die vriendelijk zijn voor de lijn.
Lekker slank koken. Standaard uitgeverij 22,50 euro in de boekhandel.
Van morgen tot vrijdag iedere dag een slank tegen de feestdagen menu.
Tips van de Diëtiste - Ontbijt altijd - Drink minstens 1,5 liter water per dag - Beweeg dagelijks 30 minuten - Eet 2 à 3 kleine tusendoortjes zoals 1 stuk fruit, 1 potje magere yoghurt of platte kaas. - Hou je aan de boodschappenlijstjes en ga niet winkelen met een lege maag. - Kies voor volwaardige voedingsmiddelen die rijk zijn aan beschermende stoffen en vezels en arm aan energie. - Wees zuinig met zout als je kruiden of bouillonblokjes gebruikt kan je het weglaten. - Eet op vaste tijdstippen en sla geen maaltijden over. - Eet langzaam en kauw goed eet nooit tijdens het werk of bij het tv-kijken.
|