"Week van de smaak". De Turkse keuken kent tientallen gerechten waarbij de aubergine een belangrijk ingrediënt vormt. In dit gerecht worden de aubergines gevuld met een kruidig gehaktmengsel.
Benodigdheden
- 4 aubergines
- 400 gram rundsgehakt
- 4 grote tomaten
- 2 grote uien
- 4 takjes peterselie
- 100 gram boter
- olijfolie
- 4 groene pepers
- peper
- zout
Bereiding
Snijd de aubergines in lange plakken van ca. 2 cm dik. Doe wat olijfolie in een pan en bak de plakken aubergine aan 1 zijde bruin. Let op dat je ze goed doorbakt. Haal ze uit de pan en verdeel ze op een presentatiebord. Maak de pan schoon en doe de boter in de pan. Braad nu het gehakt, samen met de klein gesneden uien, wat zout en wat peper. Bak dit mengsel ca. 4 minuten door.
Hak de peterselie fijn. Snijd de tomaten klein en doe ze bij het gehakt, bak weer 3 minuten door en voeg dan de peterselie toe. Snijd de groene pepertjes fijn. Verdeel nu het gehaktmengsel over de plakken aubergine, strooi de groene pepers over het vlees en voeg nog 2 glazen water toe. Je kunt het geheel eventueel in een oven op 100°C warm houden tot je het serveert. Dan wel de pan afsluiten.
|