Ingrediënten voor 6 personen: 80 g Parelkorrel suiker van Tiense Suiker 100 g Fijne Korrel suiker van Tiense Suiker, 300 g fondantchocolade dessert, 225 g boter, 6 eieren, 90 g zelfrijzende bloem, een snuifje zout 3 zure aardbeibanden, een beetje chocopasta. Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op T°5 - 150° C. Laat de in blokjes gesneden boter en de fijngehakte chocolade, smelten op laag vuur in een steelpan. Vergeet niet af en toe te roeren. Haal van het vuur en voeg de fijne korrelsuiker, de bloem en het zout toe. Vervolgens één voor één de eieren en meng goed.
Schep er de parelsuiker door. Bekleed een grote rechthoekige vorm (24 x 34 cm) met bakpapier (ook over de randen) en stort er het deeg in. Bak 25 min. Haal uit de oven. De bovenkant moet licht gebarsten zijn en het binnenste nog vochtig. Indien de bovenlaag niet glad is, leg er dan een zware snijplank op. Laat volledig afkoelen. Haal de koek uit de vorm en verdeel in 12 rechthoeken. Snij ze in de vorm van een lijkkist. Versier met een kruis door de aardbeibanden met de schaar te knippen en vast te zetten met choco.
|