Het zoveelste gebakje voor tijdens de griezelperiode. (Tiense suikers)
Nodig voor 4 personen: 80 g Parelkorrel suiker van Tiense Suiker, 150 g vloeibare honing, 2 eieren, 100 g zachte boter + boter voor de vorm 225 g zelfrijzende bloem, 12 cl volle melk, 1 sinaasappel, een snuifje zout, 1/2 koffielepel kaneelpoeder (of 4 kruiden mengsel), 3 vetersnoepjes, 2 kleine gekleurde snoepjes (bvb. Mini Smarties). Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op T°6 - 180°C. Klop de zachte boter en de honing, voeg de eieren toe en meng alles door elkaar, giet er de bloem bij, het zout en eventueel het kaneelpoeder. Roer goed om en giet er geleidelijk aan de melk bij. Rasp wat sinaasappelschil en voeg toe naar smaak. Bewaar 30 suikerparels en schep de rest onder het deeg.
Leg bakpapier op de bodem van een ronde taartvorm (met hoge rand) ; bestrijk de rand met boter en stort er het deeg in. Bak 10 min, druk de bewaarde suikerparels lichtjes in het deeg om het monstergezichtje te vormen(zie foto). Bak nog 15 min. Laat afkoelen en haal uit de vorm. Maak de lijnen van een pompoen met de veters en geef het monstertje ogen met de kleine snoepjes.
|