De Nederlandse topkok Sergio Herman staat vanaf vandaag nog een trapje hoger op de culinaire ladder. Gault Millau heeft Herman met een uitmuntende 20 op 20 bedacht in zijn nieuwste gids.
Sensatie bij de voorstelling van de Nederlandse editie van de Gault Millau 2010: Sergio Herman, kok van sterrenrestaurant Oud Sluis in het Zeeuws-Nederlandse Sluis, krijgt de uitzonderlijke maximumscore van 20 op 20.
Het is de allereerste keer in de geschiedenis van Gault Millau dat een kok uit de Benelux een dergelijke eer te beurt valt.
Daarmee steekt Herman zijn tv-maatje bij 'De beste hobbykok van Vlaanderen', Peter Goossens, naar de kroon. Goossens is volgens de Belgische Gault Millau nog steeds de absolute top in eigen land, maar moet het wel met een half puntje minder stellen.
Sinds 2005 telt Oud Sluis drie Michelin-sterren. Herman trad daar toen mee toe tot een zeer select gezelschap. Gault Millau riep Herman in 2004 en 2009 al eens uit tot 'Chef van het jaar'.
In 2004, 2005, 2006 en 2009 stond het restaurant al met 19,5/20 punten genoteerd. In de editie van 2010 wacht Herman dus de grootst mogelijke onderscheiding van Gault Millau. (standaard)
Bekijk de video van de winnaar van de Gault Millau
|