Achter de geklasseerde, monumentale toegangspoort en de schilderachtige patriciërswoning van een voormalig cisterciënzerklooster in Wevelgem zijn chef Stefaan Vertongen en gastvrouw Petra Demaecker al acht jaar met toenemend succes aan de slag.
"Wij werken hoofdzakelijk met drie menu's", verduidelijkt de chef. "Een Kloostermenu (42 euro, met wijnen 55 euro), een gastronomisch Abdijmenu (54 euro, met wijnen 71 euro) en een weekmenu (29,50 euro). Het weekmenu, steevast samengesteld met superverse marktproducten, is zowel 's middags als 's avonds beschikbaar."
Op het menuaanbod voor oktober staan onder meer springbok en ganzenleverbereidingen, zowel warm als koud, een specialiteit van het huis. A la carte kunt u zich te goed doen aan een gebakken kreeft met coquille en een sausje van rode biet en zwarte olijven! Verse vis wordt dagelijks vanuit Zeebrugge aangevoerd en de tarbot aan de graat op wijze van de chef is een niet te missen topper. Dat geldt al evenzeer voor de tournedos van kalf 'sauce Vincent' en rozemarijnaardappelen.
In De Abdijpoort, een huis van groot gastronomisch vertrouwen, wordt het ambachtelijk aspect alle eer aangedaan. Zalm wordt in huis gerookt en kruiden komen uit de eigen tuin. De chef heeft de Hotelschool van Koksijde gevolgd, terwijl Petra zich in Spermalie Brugge in het vak bekwaamde.
Het restaurant is bijzonder idyllisch gelegen; veel jonge paartjes zakken naar hier af voor een album onvergetelijke trouwfoto's. De wijnkaart vermeldt vooral Franse wijnen, maar ook lekkers uit andere landen, zoals enkele mooie flessen uit Zuid-Afrika.
De zaak ligt dicht bij de Leie en beschikt over een uitgebreid terras en een bijzonder decoratieve boomgaard met appel-, peren en pruimenbomen. Er is plaats voor groepen tot 35 personen en er is een ruime privé-parking.
Welkom bij Restaurant Abdijpoort.
|