Halloween staat voor de deur. Tijd om de kinderen en je gasten te trakteren op enkele speciale Halloweenrecepten. Dat kan met griezelige recepten waarvan de haren op je rug overeind komen te staan... tot je ze proeft natuurlijk. De pompoentaart is met parelkorrel suiker van de Tiense suiker die dit gebakje lekker zoet maakt. Proef het zelf maar. Als je durft tenminste.
Vandaag serveer ik de behekste pompoentaart
nodig voor 4 personen Suiker, 100 g Cassonade Graeffe van Tiense Suiker, 450 g pompoen (nettogewicht, geschild), 1 pak kruimel- of bladerdeeg, 50 g + 1 soeplepel geraspte kokosnoot, 3 eieren, 20 cl slagroom, 50 g fondantchocolade dessert, een snuifje zout.
Bereiding Snij de pompoen in blokjes ; En leg ze in een schaal. Dek af en kook in de microgolfoven, 2 x 5 min op 800 W, roer om na 5 min. Laat uitlekken en afkoelen in een vergiet. Verwarm de oven voor op T°6 - 180° C en schik het gekozen deeg in een grote taartvorm. Mix de pompoen met de room, voeg de cassonade toe, de eieren, 50 g kokospoeder en een snuifje zout.
Meng goed. Stort het mengsel op de taartbodem en verdeel er de parelsuiker over (de korrels zullen wegzinken). Bak 30 min ; zet de oven uit en laat er de taart in afkoelen. Hak de chocolade fijn en smelt het in de microgolfoven, 1 min op 800 W (of in bain-marie). Giet in een papieren hoorntje en teken een spinnenweb op de taart. Bestrooi met een soeplepel geraspte kokosnoot. Serveer koel. (Tiense suikers)
|