Conquistadores brachten de Oost-Indische kers mee van Peru naar Europa.
In Oost-Indische kers zit een natuurlijk antibioticum dat onze darmflora niet aantast. Daardoor kan onze weerstand verhogen, als we er voldoende van eten.
De zaden kan je in een potje doen, samen met dillezaden en enkele peperbolletjes. Deze zaden kan je gebruiken als vervangers van kappertjes. Ze smaken een beetje peperachtig en brengen zoutloze gerechten toch lekker op smaak.
Oost-Indische kers is goed tegen bronchitis en infecties van de urinewegen. Het kruid zorgt ook voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt zacht purgerend.
Soep bereiden met de oost-Indische kers. Verrassend en pikant maar heel gezond. Een knolseldersymfonie van met kokos, Oost-Indische kerszaden en curry in de soepkom.
Nodig voor 2 liter soep: 1 middelgrote knolselder , 2 middelgrote aardappelen , 2 preien (het witte gedeelte gebruiken) , 2 ajuinen , 2 soeplepels Oost-Indische kerszaden 2 kopjes geraspte kokosnoot , 1 koffielepel zachte curry , 2 teentjes knoflook ,3 bouillonblokjes of groentepasta.
Bereiding Snij de groenten en knoflook in stukken en laat alles gaar koken op een zacht vuurtje samen met het water.
Als het geheel niet helemaal vetarm moet zijn, kan je de in stukken gesneden groenten eerst even laten stoven in een beetje olijfolie.
Doe er op 't laatst de zaden van Oost-Indische kers, de curry en het bouillonblokje bij.
Mix de soep. Daarna is het de beurt aan de geraspte kokosnoot. Dien de soep op en strooi wat gesnipperde Oost-Indische bloem op de soep. D.H
|