Nodig voor 4 personen:
- 1 zeetong van 3/kg
- Fama
- bloem
- aardappeltjes (charlotte)
- 1 citroen
- peterselie
Werkwijze:
- Kruid de zeetong en wikkel ze in de bloem.
- Bak ze gedurende een paar minuten aan iedere zijde.
- Haal de tong uit de Fama en blus de vetstof met citroensap.
- Hak de peterselie en werk de saus ermee af.
- Serveer met een gekookt aardappeltje.
Gebakken zeetong stap voor stap.
Voel jij je ook aangesproken door "Start To Cook" en wil je samen met Staf Coppens stap voor stap een "gebakken zeetong" leren bereiden, dan is hier de bereiding nog eens per stap:
Stap 1 : Doe wat bloem in een bord. Kruid de vis langs beide kanten met zout en peper. En wikkel hem dan in de bloem. Als je de vis eerst zou bebloemen en dan pas zou kruiden, hangt de peper en het zout in de bloem en is je vis niet genoeg gekruid. Stap 2 : Doe wat Fama in de pan en laat ze smelten tot ze begint te "zingen". Gebruik genoeg margarine want dat is de basis van de saus. Als de vis zijn sappen loslaat die zich mengen met de boter, heb je een heerlijke saus. Stap 3 : Leg de vis in de pan. Hef de vis direct even op zodat de margarine goed onder de vis kan lopen en de vis zeker niet aan de pan kleeft. Laat de vis bakken. Draai de vis om en laat hem opnieuw bakken. Stap 4 : Haal de vis uit de pan en werk de saus af. Snijd de citroen en blus het vet met het citroensap. Hou je hand eronder zodat je de pitjes kan opvangen. Stap 5 : Hak nu de peterselie en voeg die toe aan de saus. Haal de pan van het vuur zodat de kruiden niet kunnen aanbakken. Groene kruiden moet je altijd pas op het laatst toevoegen zodat ze mooi groen blijven.
|