Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    14-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Quiche Lorraine

    Benodigdheden voor 4 personen:

    • 1 vel bladerdeeg
    • 2 stukken prei
    • 250 g spekblokjes
    • Fama
    • 2 eieren
    • 1 eierdooier
    • 1 dl room
    • 10 dl melk
    • 100 g emmentaler
    • Zout en peper

    Werkwijze:

    • Was en snijd de prei in kleine stukken en bak deze even aan in een beetje Fama.
    • Laat ze vervolgens 5 minuten stoven, uitlekken en ten slotte afkoelen.
    • Smelt een beetje Fama in de pan, voeg er de spekblokjes aan toe, bak ze krokant en laat ze goed uitlekken en afkoelen.
    • Doe de eieren, eierdooier, de room en de melk in een kom.
    • Kluts alles goed en kruid het mengsel met peper en zout.
    • Leg het vel bladerdeeg in de bakvorm (22cm), druk het mooi aan en prik erin.
    • Verdeel de prei en de spekjes over het bladerdeeg, giet er het eiermengsel overheen en strooi er vervolgens de kaas overheen.
    • Zet de quiche dan in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende 35 à 40 minuten.

      Voel jij je ook aangesproken door ‘Start To Cook’ en wil je samen met Staf Coppens stap voor stap ‘quiche lorraine’ leren bereiden, dan is hier de bereiding nog eens per stap: 

      Stap 1 :
    • Snijd de prei in brunoise. Dat zijn kleine blokjes. Hoe kleiner je ze snijdt hoe sneller ze klaar zullen zijn. Doe wat Fama in de pan en wacht tot ze begint te “zingen”. Spoel de groenten onder water. Laat ze ook uitlekken want anders laten ze te veel vocht na en kan het bladerdeeg te vochtig worden. Zodra de boter "zingt" mag je het spek en de prei aanstoven.
       
        
       Stap 2 :
    • Neem een vel bladerdeeg dat je kan kopen in alle supermarkten. Rol het open en snijd de hoekjes van het papier dat er op ligt. Leg het bladerdeeg in de bakvorm.
       
        
      Stap 3 :
    • Prik wat gaatjes in het deeg zodat het deeg niet opkomt tijdens het bakken. Klop nu de eieren goed op. Meng de geroerde eieren met de melk en de room. Klop alles goed dooreen en kruid het mengsel. Giet nu het spek en de prei op het bladerdeeg.
       
        
       Stap 4 :
    • Giet nu de eier-roommengeling op de groenten en het spek.
       
        
       Stap 5 :

    • Zet in een oven van 180°C. Zorg ervoor dat de oven steeds voorverwarmd is. Anders klopt de baktijd niet omdat de oven nog warm moet worden. De quiche moet zeker zo’n 40 minuten in de oven. 40 minuten is nodig omdat alles traag moet kunnen garen. Vlees, groenten en deeg.
       


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs