Lasagne met zalm en broccoli
Ingrediënten voor 4 personen: 1 Flandria-broccoli, 3 Flandria-tomaten (Baron), 200 g lasagnevellen, 250 g gerookte zalm, 2,5 dl lightroom, 200 g gemalen Parmezaanse kaas enkele takjes dille, peper.
Bereiding:
Verdeel de broccoli in roosjes en stoom ze gedurende 8 minuten. Spoel ze meteen af onder de koudwaterkraan, zodat ze hun frisgroene kleur houden.
Pel de tomaten, snijd ze in vieren, ontpit ze en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de zalm in brede repen.
Meng de room met de gemalen kaas en overgiet de lasagne met het mengsel.
Bekleed de bodem van een vuurvaste schotel met lasagnevellen. Schik hierop één derde van de broccoliroosjes, van de stukjes tomaat en van de repen zalm. Giet enkele eetlepels van het roommengsel over de vulling. Kruid met een toefje dille en peper van de molen.
Dek af met een tweede laag lasagnevellen en beleg deze met het tweede derde van de vulling, enkele eetlepels van het roommengsel, een toefje dille en peper. Dek opnieuw af met een laag lasagnevellen en schik hierop nogmaals dezelfde vulling.
Dek alles af met een vierde laag lasagne. Overgiet met de rest van het roommengsel. Laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 220 °C. (vlam)
|