Uitsluitend voor het aardbeienseizoen, maar dan is het beslist een must!
Ingedriënten 500 gaardbeien. 1 komkommer (in schijfjes), 1 krop sla (bv. ijsbergsla), 2 (verse) abrikozen, 3 el citroensap, 3 el witte wijn, 2 el (zonnebloem- of maÏs)alie, een half bosje peterselie, 4 blaadjes citroenkruid, witte peper, snuifje zout. Bereiding Was de aardbeien, laat ze uitlekken, verwijder hun steeltjes en doe ze in tweeën. Leg de abrikozen even in kokend water, zodat u de schil gemakkelijk kunt verwijderen.
Snijd de abrikozen in tweeën en verwijder de pit voorzichtig. Snijd de vruchten in kleine partjes. Schik het fruit en de groenten op de borden, op een bedje van sla. Meng het citroensap met de wijn, de olie, peper, kruiden en een snuifje zout.
Overgiet met de vinaigrette net voor het opdienen. Serveer met brood.
U kunt deze salade ook met yoghurtdressing serveren. Meng de yoghurt met het citroensap, de peper, de kruiden en wat zout.
|