"Rob en Filip zien realityshow rond hun belevenissen wel zitten" Sint- Truiden/Hasselt - Rob Biesmans, de voormalige maître van de Bigarreaux uit 'Mijn Restaurant' in Sint-Truiden, opent samen met zijn broer Filip een nieuw restaurant in Hasselt. 'De naam houden we nog even geheim', zegt Filip, souschef van Exquisa in Hasselt. Die zaak moest in het eerste seizoen van 'Mijn Restaurant' in 2008 nipt de duimen leggen voor D'Hoogeschool uit Leuven.
'Vorig jaar schreven wij ons al samen in voor Mijn Restaurant en het was altijd onze grote droom ooit samen een restaurant te beginnen. De massale positieve reacties die we hebben gekregen naar aanleiding van Mijn Restaurant hebben de zaken een zetje in de goede richting gegeven. Zodra de mensen door hadden dat Rob en ik broers zijn, vonden velen dat we samen iets moesten opstarten. Hoewel het ondertussen anderhalf jaar geleden is dat ik in Mijn Restaurant op tv kwam, herkennen mensen mij nog altijd op straat.'
Eind oktober moet het zover zijn. 'Het precieze concept moet nog een verrassing blijven, maar ik kan wel al meegeven dat we voor een Frans-Belgische keuken kiezen. We zijn ook van plan hoofdzakelijk met Limburgse streekgerechten te werken. Het is een beetje te gek dat restaurants hun inspiratie zoeken van Japan tot India terwijl de eigen streek zoveel te bieden heeft.'
Het pand waar hun restaurant straks de deuren opent, ligt aan de Dokter Willemstraat in Hasselt. 'Steve Stevaert wordt trouwens onze buurman, hij woont slechts een paar huizen verder. Een vijftal jaar geleden was het gebouw al een restaurant, maar ondertussen zat er een kledingzaak in. Alle aansluitingen zijn er evenwel nog en dat is alvast een groot voordeel.'
Of ze van de opening een media-evenement hopen te maken? 'We hopen alleszins dat we enige aandacht krijgen', zegt Filip die ondertussen een eigen kookrubriek heeft op de regionale zender TV-Limburg. 'In dat verband zou het misschien geen gek idee zijn mocht er een soort vervolg-realityshow op Mijn Restaurant komen. Zoiets als hoe vergaat het de broertjes uit Mijn Restaurant nu ze hun eigen zaak starten . Het zou fijne televisie kunnen opleveren. Hoe dan ook, Rob en ikzelf concentreren ons nu volledig op onze eigen zaak. Dat zal ook nodig zijn want een restaurant opstarten is meer dan een fulltime bezigheid. Dat was wel duidelijk in Mijn Restaurant , niet?' (nieuwsblad)
|