Je barbecue ligt vol vlees? Probeer eens groenten en fruit te grillen. Superlekker en gezond.
Toch is dit niet voor iedereen zon smakelijk festijn. Vegetariërs blijven vaak in de kou staan. Letterlijk dan, ze worden doorverwezen naar het koud buffet. En dat is jammer, want groenten en fruit zijn heel makkelijk te grillen en
supergezond!
Van algemeen nut Wanneer je barbecuet, komen er allerlei kankerverwekkende stoffen in je vlees. dat is vast niets nieuws. Maar wist je dat je de werking van deze schadelijke stoffen makkelijk kan verminderen? Gewoon door veel groenten en fruit bij je gegrild stukje vlees te eten!
Gezond gegrild Leg daarom ook altijd wat groenten op je barbecuerooster. Helft vlees, helft groenten is vaak een goede verhouding. Voor het grillen van groenten gelden dezelfde kookregels als bij vlees: eerst marineren, voor het bakken droog deppen en contact met de vlammen vermijden.
Lof oogsten Barbecueën een mannending? Met groenten en fruit op de grill kan jij je kookkunsten ook eens flink uitleven: gevulde champignons met geitenkaas, aardappel in papillot met lookboter, fijngesneden groentjes
Leuk gevonden, ongelooflijk lekker, en een frisse afwisseling met al dat vlees.
Fruitige afsluiter Eigenlijk kan je zowat alle fruitsoorten barbecueën. Ook hier kan je je creativiteit en verbeelding hun vrije loop laten gaan: gemarineerde ananas, peer met gember, gevulde perziken, appel met ui en kaneel
De kleinste fruitsoorten steek je gewoon op een ijzeren spiesje en hop de gril op!
Wat leg jij op je barbecue? Creatief barbecueën zit het in u bloed ?
|