Lekkere Zondagmatinee te Kortrijk: Wie herinnert zich niet het succes van de "krotekedul" die op de Zondagmatinee enkele jaren terug opnieuw werd gelanceerd.
Ook dit jaar wil de Zondagmatinee de lekkerbek in de kijker plaatsen. Thema van deze zondag wordt dan ook "eten en drinken". Samen met de landbouwers in de streek wordt een verse boerensoep gefabriceerd en er worden Overleise specialiteiten aangeboden door onze handelaars.
De standhouders kunnen die dag o.m. aandacht besteden aan potten en pannen, tafelgerei, kookboeken, glazen, kruiken, .... Opnieuw wordt de origineelste bekroond.
Recept voor Overleise Krotekedul Ge kwop ne litre keiremelk. Stillekes laotn kookn. Let ip da de keiremelk nie kappelt. Om te roeren pakt ge un skumspane.
Mak dagge ne kilonolf petatten gekokt è. stik ze deure de passevit. Vergit gin zout bie de petatten te doen.
Ge doe nu de keiremelk bit je per bit je bie de petatten totta de kedul de goe dikte è. Peper en notemuskoat volgens u goeste.
Ge raspt jennigte kroten en ge smit ze in une kedul. Hjil den boel nog ne kjei ipwarm. Ton pak je un panne mè un bit je beuter va bien boer. Ge brat nu un Overleise soositse en voilà, de krotekedul è grji.
|