Verse groente- en fruitsoep met zachte geitenkaasballetjes.
Helemaal in dit jaar: rauw op aanraden van de diêtisten, een eenvoudige variant. We kunnen er niet genoeg op hameren: groenten en fruit horen thuis in ons dagelijkse menu. Gezondheidsprofessionals raden vijf porties per dag aan om te voorzien in onze dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. De lente is het moment bij uitstek om te smullen van primeurgroenten. Kies voor verse en jonge groentesoorten, en mix ze tot een lichte soep, velouté of een groente- roomsoep boordevol smaak en kleur.
Nog makkelijker en bovendien zeer trendy en origineel: rauwe groenten met vers fruit mengen en koud opdienen. Speel met het evenwicht tussen tomaat en aardbei, ananas en komkommer, paprika en meloen. Lekker!
Nodig (voor 4 personen) 1 rode paprika, 1 stengel groene selder, 3 tomaten, ½ komkommer, 1 peer, 200gr verse kaas, bieslooksprietjes, zout en zwarte peper.
Snij de paprika in twee, verwijder de zaadjes en snij het vlees in repen. Maak de selder schoon, verwijder de harde draden en snij in stukken.
Snij de tomaten. Schil de komkommer en snij hem in plakjes. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Mix het fruit en de groenten met een staafmixer of in de keukenrobot. Kruid.
Giet de soep in 4 kommen. Maak met een lepel balletjes van de verse kaas en leg ze in het midden van de soep.
Versier met bieslook en dien op.
|