Je haar is een belangrijk accessoire.
 Voor veel vrouwen is het een verleidingsinstrument, daarom hebben ze graag glanzende, gezonde lokken. Wist je dat droog, dun of beschadigd terug kunt doen herleven door op je voeding te letten, we leren je hoe. Vette vis en gevogelteVette vis zit boordevol omega-3 vetzuren, vitamine B12 en ijzer, meldt gezondheidsnet.be. Deze stoffen houden je hoofdhuid gezond, wat zorgt voor de glans van je haar. Door regelmatig kip en kalkoen te eten, voorzie je je haar van voldoende proteïnes en ijzer. Dit sterkt je lokken en maakt ze minder broos. GroentenGroenen groenten als spinazie en broccoli bevatten veel vitamine A en C. Dit zijn stoffen die het lichaam nodigt heeft om talg, een natuurlijk verzorgingsmiddel, aan te maken. Daarnaast zijn wortelen heilzaam voor je haar. Ze zitten boordevol vitamine A, waarvan je lokken gaan glanzen. Peulvruchten en notenJe haar heeft proteïnes nodig om te groeien, rode bonen en linzen zijn hier een goede bron van. Daarnaast bevatten ze ook ijzer, zink en biotine. Deze laatste stof is goed voor de algemene gezondheid van je haar en gaat kaalheid en de vergrijzing van je lokken tegen. Ook in noten zit veel zink, neem dus regelmatig als snack amandelen, wal-, cashew- en pecannoten. Volkoren
Bruin brood en volkorenpasta vullen je voorraad zink, ijzer en vitamine B aan, allemaal broodnodige stoffen voor je haar. MelkZuivelproducten bezorgen je haar calcium, waardoor het sneller gaat groeien. Melk en yoghurt bevatten veel proteïnes, wat voorkomt dat je haar afbreekt. (ep)
|