Waar denk je aan bij het woord 'passie'?
Die vraag werd gesteld aan 500 Belgen. Opdrachtgever was Mutti, een Italiaanse fabrikant van producten, die hoopte de tomaat als 'liefdesplant' te kunnen bestempelen.
7 op de 10 ondervraagden bekijkt zichzelf als een passioneel persoon. Liefde is voor velen uiterst belangrijk. Die vinden ze vooral bij familie (70%), relaties (67%) en seks (52%).
Door de maag Die liefde gaat vooral door de maag. 4 Belgen op 10 zijn verzot op kokkerellen voor de partner. Vooral in de leeftijdscategorie 15 tot 34 jaar tonen ze hun passie graag achter het fornuis. Een massage geven, een citytrip of weekendje, een dineetje in een restaurant, een boeketje bloemen , lingerie of een juweel zijn andere presentjes waarmee men volgens de gemiddelde Belg het liefdesvuur kan aanwakkeren.
Op het bord
Wie passioneel wil koken, gebruikt slagroom. Zo blijkt alvast bij 32 procent van alle ondervraagden. Een tweede belangrijk ingrediënt is de verhoopte tomaat. De rode kleur heeft daar beslist mee te maken, want voor 78 procent is rood de kleur van de liefde.
Heel bijzonder is de aardappel, eindigend op de derde plaats, in het lijstje van de passionele ingrediënten. Slechts 1 procent vindt dat chocolade, net als champagne, moet deel uitmaken van een passioneel etentje.
Geen Valentijn En tot slot, liggen Belgen wakker van 14 februari? Nee, zo blijkt. De liefde hoort niet op de kalender afgestemd te worden. 7 op de 10 Belgen vinden dat ze geen speciale gelegenheid nodig hebben om hun passie te vieren.lvl
|