"Zo maak je de perfecte thee" 1/ Het eerste wat je nodig hebt, is een goede theepot in aardewerk, gietijzer of porselein. Gebruik de theepot alleen om thee in te maken en gebruik geen detergenten om hem af te wassen.
2/ Het water is de helft van het succes. Gebruik zuiverwater zonder kalk ...
3/ Warm eerst de theepot op met een beetje heet water. Giet het water weg en laat de pot even rusten.
4/ Reken 1 koffielepel thee per persoon en een lepeltje extra voor de pot.
5/ Theezakjes in papier of stof zijn beter dan metalen bollen omdat de blaadjes meer ruimte hebben om uit te zetten,
6/ Giet het kokend water rechtstreeks op de thee en roer dan even vooraleer het deksel op de pot te plaatsen. Voor zwarte thee gebruik je bijna kokend water van 95°C voor groene thee mag het water iets minder heet zijn (70 tot 80°C).
7/ Hoe lang de thee moet trekken, hangt af van de soort en je smaak. Na ca. 1 minuut komt de theïne vrij.
8/ Serveer de thee heel warm in tassen met een witte bodem, zo kan je beter de kleur appreciëren. 9/ Echte theedrinkers drinken hun thee altijd zonder suiker.
|