De 'dwaze duif' van Claudio is zijn superfan Mijn Restaurant: Marc Verlinde at al vijftien keer bij Dell'Anno
Kortrijk - Claudio van 'Mijn Restaurant' heeft het weer verkorven. Hij noemde zijn beste klant op tv een 'dwaze duif'. Gelukkig voor hem heeft die klant het zo niet begrepen. 'Claudio had het niet over mij', zegt Marc Verlinde.
'Goed gedaan klootzak: uw nummer één klant afschieten. Schrap maar de reservaties en de inkomsten.' De reacties op het internet liegen er niet om: Claudio van Mijn Restaurant is opnieuw kop-van-jut. Dinsdag was te zien hoe een man voor de twaalfde keer in Claudio's restaurant in Kortrijk kwam eten. De man en zijn gezelschap kregen het enige tafeltje in de keuken.
Claudio kwam persoonlijk een fles rode wijn 'van 195 euro' uitschenken. Terug in de keuken mompelde Claudio tegen zijn personeel dat die beste klant 'geen gewone' was: 'Die verdient een medaille omdat hij zo dwaas is als een duif.' Of in het West-Vlaams: 'Die verdiend e medaille veur zoe dwoas te zin of een duve.'
Je beste klant uitschelden terwijl hij drie meter verder zit: je moet het maar doen. Alleen heeft die beste klant een andere versie van de feiten. Marc Verlinde is de man die al vijftien keer bij Dell'Anno in Kortrijk ging eten. 'Het kan ook veertien of zestien zijn. Ik ben de tel kwijtgeraakt', zegt de 52-jarige man uit Kortrijk, die als interim-manager bij bedrijven aan de slag gaat. 'Ik kon elk woord horen dat in die keuken werd gezegd. En ik heb Claudio dat niet horen zeggen. Anders was ik er na die avond toch niet opnieuw gaan eten?'
Toch heeft de vaste camera in de keuken de uitspraak van Claudio zwart op wit. Dat betekent maar één ding, zegt Marc Verlinde. 'Dat die uitspraak niet op mij slaat. Ik ken Claudio te goed: hij zou zoiets nooit doen. Ik denk dat hier televisie gemáákt is. Ik til hier niet zwaar aan en ik hoop dat de kijkers niet alles geloven wat ze zien. Ik vind het vervelender dat ze laten zien dat ik een fles wijn van 195 euro heb gekocht. Dat is veel geld, maar goed eten moet je balanceren met goede wijn. Op restaurant gaan is voor mij en mijn vrouw een echte hobby. Een moment van totale ontspanning. Die wijn is de enige folie die ik mij veroorloof.'
Marc Verlinde is een grote fan van Claudio's kookkunsten. 'Goed Italiaans eten in Kortrijk is moeilijk. Toen Claudio zijn restaurant opende, was ik geïnteresseerd. Die eerste keer was fantastisch, uitmuntend lekker. Ik kon niet vatten dat een jongen van 25 zoveel in zijn mars had. Ik was verkocht en ben teruggekeerd, telkens met vrienden. Ik kan alleen beamen wat de mannen van Michelin, GaultMillau en Oud Sluis zeggen: het is een verfrissende, inventieve keuken. Soms vraag ik aan Claudio iets nieuws te proberen. Dat doet hij zonder probleem.'
Als beste klant is Marc overtuigd dat Kortrijk op 2 juni Mijn Restaurant wint. Als dat niet gebeurt, moet het restaurant van Claudio wel definitief dicht. 'Maar dan ga ik Claudio helpen om open te blijven', zegt Verlinde. 'Desnoods op een andere plaats. Die jongen moet in Kortrijk blijven. ' Jan Claeys en Tom de Leur.
|