Nodig: 100 gram kleine champignons, afgeborsteld en in vieren gesneden, snuifje zout, 3 eetlepels citroensap, 1 theelepel rozemarijnpoeder, 2 eetlepels grofgehakte peterselie, 4 theelepels olijfolie, 3 eetlepels vetvrije Griekse yoghurt, 2 eetlepels magere melk, zwarte peper uit de molen, ca. 150 gram jonge spinazieblaadjes, 2 eetlepels gehakt bieslook.
Bereidingswijze: Leg de champignons in een grote kom, bestrooi ze met een beetje zout en laat ze 30 minuten staan. Spoel ze af met koud water en droog ze af met keukenpapier.
Meng het citroensap, de rozemarijn, de peterselie en de olijfolie en schep het mengsel over de champignons. Meng alles goed.
Verdun de yoghurt met een beetje melk en giet hem over het champignonmengsel. Breng op smaak met zwarte peper.
Verdeel de spinazieblaadjes over 2 borden, schep het champignonmengsel in het midden van de blaadjes en bestrooi het geheel met het bieslook.
Leg de champignons in een grote kom, bestrooi ze met een beetje zout en laat ze 30 minuten staan. Spoel ze af met koud water en droog ze af met keukenpapier.
Meng het citroensap, de rozemarijn, de peterselie en de olijfolie en schep het mengsel over de champignons. Meng alles goed.
Verdun de yoghurt met een beetje melk en giet hem over het champignonmengsel. Breng op smaak met zwarte peper.
Verdeel de spinazieblaadjes over 2 borden, schep het champignonmengsel in het midden van de blaadjes en bestrooi het geheel met het bieslook.
|