Sieraden, kleding, auto's en complete slaapkamerameublementen kun je via internet bestellen. Waarom dan ook geen vlaaien, dacht bakker Ard Gerards uit Horst. Hij fabriceerde een zelfbouwpakket voor Limburgse vlaai. Kan net door de brievenbus. Binnen een uur van deurmat tot vers gebakken punt abrikozen, bosvruchten of chocoladevlaai.
Zijn computer is gecrasht, de telefoon staat roodgloeiend en de bodem van zijn voorraadkast komt in zicht. Bakker Ard Gerards (48) uit Horst kan amper bevatten wat hem is overkomen sinds hij met zijn doe het zelfvlaai in het tv-programma Hart van Nederland figureerde.
''Vanuit heel Nederland, van Groningen tot Zeeland, ben ik gemaild met verzoeken een vlaaipakket op te sturen", zegt de Horster bakker opgetogen. De suggestieve beelden van een postpakketje dat binnen een halfuur verandert in een geurige vlaai met feestelijke slagroomrand sloegen aan. Gerards vlaaiwebsite draaide overuren tot de site uiteindelijk het loodje legde.
Een verse Limburgse vlaai, die in een mum van tijd op tafel staat _ de klant vaart er wel bij, meent Gerards, ''Hij krijgt zijn pakket thuis en maakt met de handleiding een lekkere vlaai. Het geeft een gevoel van ambachtelijkheid." 'Vandaag bestellen, morgen op tafel', is zijn slogan.
Zijn werkwijze biedt de bakker veel voordelen. ''Als ik met een bus vol vlaaien naar de Randstad moet, sta ik urenlang in de file en moet ik voor dag en dauw weg. Dit gaat een stuk sneller en handiger."
Het pakket bestaat uit 'alle ingrediënten voor een luxe vlaai'. Via de website wordt aan de hand van foto's uitgelegd hoe je stap voor stap de deegbodem op het juiste formaat brengt.
Meer informatie en tv video op: www.artvlaai.nl
|