Onze kleintjes worden heuse fijnproevers.
Met een nieuw gamma aan Italiaanse en Thaise smaken binnen de babypotjes, ontdekken ukjes de wereldkeuken. De gewone prakjes van wortelpuree en groene boontjes worden uitgebreid met kruidige varianten als 'curry van groenten en kip met koriander' of 'pasta napolitano met oregeno'. De reden? Fabrikanten hopen in te spelen op de wensen van de grote groep buitenlandse baby's en peuters. Afwisselen
Lange tijd werden de babypotjes smalend bekeken door ouders en grootouders. Tegenwoordig is dat anders, meer en meer jonge werkende mama's en papa's stapelen een hele voorraad in. Voor velen vormen zij een volwaardig alternatief voor het zelfbereide voedsel. Kind en Gezin claimt dat de babypotjes een handig en gezond alternatief op momenten dat je niet zelf kan koken, maar adviseert jonge ouders toch om regelmatig te wisselen met versgemaakte gerechtjes. Vooral voor jonge peuters van twee, drie jaar zijn de kant-en-klare hoeveelheden niet aangepast. BrokjesTegenstanders vrezen dat kleintjes met de potjes niet de nodige voedingsstoffen binnenkrijgen. Volgens Kind en Gezin is dat onterecht en is de voedingswaarde van de hapklare brokjes goed. Nadeel is wel dat door de fijngemalen structuur de peuters halsstarrig weigeren om nadien brokjes in het zelfbereide eten binnen te houden. Ook is het bij die hapjes moeilijker om de verschillende smaken te leren kennen. Eten is bovendien een sociaal gebeuren, iets wat met hele gezin dient te gebeuren. Vanaf één jaar kan het kleintje gerust mee-eten van wat de pot schaft, zij het in een kleinere portie.lvl
|