|
Kaaskroket met de echte smaak van parmezaan
Nodig:
70 g boter, 70 g bloem, 40 cl melk, 3 eieren, 250 g parmigiano, 1 Persil frisé, 1 citroen, zwarte peper, keukenzout, nootmuskaat.
Bereiding Maak eerst een bechamelsaus : Smelt de boter op een zacht vuurtje. Voeg de bloem bij de gesmolten boter en meng met een houten lepel tot het mengsel zacht begint te pruttelen. Voeg er vervolgens de koude melk beetje bij beetje bij.
Haal de pot van het vuur en doe de eierdooiers bij het mengsel. Rasp de parmezaan en voeg bij het mengsel. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Laat opstijven in de koelkast.
Vorm cilinders of rechthoekjes met de pasta en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopt ei en het broodkruim.
Frituur de kroketjes en de takjes peterselie in plantaardige olie op 180°C en laat uitlekken op keukenpapier.
Dien de kroketjes op met gefrituurde peterselie en kwartjes citroen.
|