Onze hoofdstad laat zich langs zijn fraaie kant zien en smaken. Naast de eigen traditionele specialiteiten zoals geuze, chocolade en pain-a-la-grecque word je verleid door exotische geuren. Marokkaanse thee, Turkse börec, Afrikaanse maniok, Joodse spirituele gerechten, Roemeens gebak, de Russische cuisine laten je smaakpapillen de diversiteit van de wereldkeuken ontdekken.
Uiteraard kan de cucina italiana niet ontbreken, Italië is immers het gastland van deze editie. Italiaans restaurants zijn in. Hun ontstaangeschiedenis is minder bekend. Wist je dat Brussel twee Italiaans restaurants met een Michelinster rijk is?
Ook Broodje Brussel laat zich niet onbetuigd en troont je een week lang mee naar de lekkerste plekjes van onze hoofdstad. Ik neem je mee op sleeptouw en trek de stad in voor een stevige portie!
donderdag 15/11 Belgo afrikaanse keuken.
vrijdag 16/11 Zuiderse Tirami-chou de Bruxelles
dinsdag 20/11 chocolade museum lekkernij
woensdag 21/11 brouwerij Cantillion (geuze) het wijnpaleis productiehuis van toen en nu.
donderdag 22/11 de keuze van Herwig van Hove
vrijdag 23/11 25 soepen met smaak.
|