Broccoli is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens één van de gezondste groenten! Broccoli is één van de gezondste groenten, en bovendien erg lekker. Dus in deze tijd een goed product om je weerstand mee te verhogen.
Dit recept is eenvoudig te maken en zo klaar.
Wat hebben we nodig? voor 2 personen Bereidingstijd 45, 300 gram broccoli (alleen de roosjes), 150 gram roomkaas, 3 plakjes deeg voor hartige taart, 1 gesnipperde teen knoflook 1 eetlepel ketchup, zout/peper Bereiding: 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan water aan de kook en snijd de roosjes van de broccoli af.
2. Strooi wat zout bij het water zodra het kookt. Leg vervolgens de roosjes broccoli in het kokende water en laat ze 30 seconden drijven. Haal ze eruit en spoel ze af met koud water.
3. Neem drie plakken deeg en verdeel ze zo dat je een rechthoek krijgt. Strooi wat bloem onder en over de plakken en rol het met een deegroller uit tot je een egale lap deeg hebt.
4. Smeer de ketchup over de bodem uit. Leg daarna de roosjes broccoli zo neer dat er overal nog een deegrand van ongeveer 4 cm over blijft.
5. Brokkel de roomkaas over de broccoli heen en strooi de gesnipperde teen knoflook eroverheen. Breng op smaak met voldoende zout en peper.
6. Vouw nu de rand omhoog en druk deze enigszins tussen de broccoli, zodat de rand omhoog blijft staan. Schuif de taart op een bakplaat en bak hem 20 à 30 minuten in de oven.
7. Lekker met een stuk vlees of een goede hartige salade!
|