"Niets kan onze gezondheid en het voortbestaan van het leven op aarde
zoveel helpen als de evolutie naar een vegetarische levenswijze."
Albert EinsteinVrijdag visdag, donderdag veggiedag op 20 oktober is de campagne "Donderdag Veggiedag van start gegaan.
Met deze campagne wil Eva het Ethisch vegetarisch alternatief, de vlamingen aansporen om van donderdag een vaste vegetarische dag te maken en dus minstens 1 dag per week geen vlees te eten.
"Waarom eet je eigenlijk vegetarisch?" zal wel de meest gestelde vraag aan vegetariërs zijn, nog voor "
Waar haal je je eiwitten vandaan?", "Zijn die schoenen van leer?", of "Voelen planten dan geen pijn?" Vele veggies eten vegetarisch omdat ze het lekker vinden, omdat ze niet van vlees houden, of misschien zelfs omdat ze nooit anders geweten hebben.
Maar daarnaast zijn er voor vleesloze voeding ook een aantal stevige argumenten aan te voeren. Vegetarisme is trouwens verre van een trend. In Europa was het al gebruikelijk onder Pythagoras en zijn leerlingen, terwijl het in sommige oosterse culturen al eeuwenlang een traditie is.
Er werd een speciale website gelanceerd waar je een pak lekkere en eenvoudige veggierecepten kunt uitproberen.
Natasja's hutsepot Nodig voor 4 personen:
1 kg wortelen, 1 kg aardappelen, 250 gr uien, 1 theel zout, 1 ½ dl water, 25 gr margarine, zout/ peper.
Bereiding: (45min)
Schrap de wortelen en snijd ze in kleine stukken. Was de aardappels en snijd ze eveneens in kleine stukken. Pel de uien en snijd ook deze klein. Eventueel in foodprocessor wortelen en uien in kleinere stukken hakken. Wortelen, uien, zout in pan met 1 1/2 dl water en aan de kook brengen. Hierna vuur laag en 30 min met deksel op de pan gaar koken. Aardappels in andere pan gaar koken. Alles afgieten en in 1 pan doen, voeg de margarine toe en stamp alles fijn en door elkaar. Terug op vuur even opwarmen en event. op smaak brengen met zout en peper.