|
 In iedere keuken horen kruiden voor in de potten, gewoon of met een pikant tintje. Kruiden moeten er zijn. Zonder kruiden en specerijen is onze keuken saai
Koriander, (ook bekend als ketoembar) Smaak: kruidig zoet Heel geschikt voor: Latijns-Amerikaanse, Indiase en Indonesische gerechten. Herkomst: van oorsprong West-Aziatisch. Koriander wordt tegenwoordig vooral verbouwd in Zuid-Europa, India en Zuid-Amerika.
In dit recept wordt koriander gebruikt Curry met sperziebonenDit heb je nodig: 1 gesnipperde ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 2 el zonnebloemolie, 1½ el kerrie, 1 blik sperziebonen (400 g), 1 blik tomatenblokjes (400 g), zout en peper naar smaak, 3 el verse koriander of peterselie.
Zo maak je dit gerecht: Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook ongeveer 5 minuten. Roer de kerrie erdoor en fruit die even mee. Voeg dan uitgelekte sperziebonen en tomatenblokjes toe. Laat het gerecht in 5 minuten goed heet worden. Breng op smaak met peper en zout en strooi er de koriander of peterselie over. Serveer met rijst.
|