Het verbruik van eieren zit in België in de lift. Tussen juli 2006 en juni 2007 kocht de gemiddelde Belg in totaal 96 eieren, dat zijn bijna twee eitjes meer dan het jaar voordien. Dat blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). "Opmerkelijk is dat alternatieve eieren nu de meest gekochte zijn:biologische eieren, scharreleieren en eieren uit vrije uitloop", aldus VLAM. Het aantal verkochte kooi-eieren daalde onder de helft van het totale aantal eieren.
Uit het onderzoek bij 3.000 Belgische gezinnen blijkt dat de aankopen van eieren voor 89 procent gebeurden in supermarkten, 4 procent werd rechtstreeks aangekocht bij de hoeve of de producent. Morgen staat het product van de kip centraal, het is dan 'Wereld Ei Dag'.belga/vsv
Met dit éénpansgerecht zullen je kinderen bloemkool op een andere manier kunnen ontdekken. Ze zullen er zelfs opnieuw naar vragen!
Een grote bloemkool
4 eieren
8 aardappelen (van gemiddelde grootte)
1 pakje gruyèrekaas (light)
1 doosje slagroom (light)
Snijd de bloemkool in kleine stukjes en kook hem. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze ook. Kook de eieren tot ze hard zijn. Meng de aardappelen en de bloemkool in een gratineerschotel. Leg de stukjes hardgekookt ei op de groenten, bestrooi met geraspte kaas en giet er de slagroom over. Kruid met een beetje peper en muskaatnoot.
Gratineer enkele minuten en klaar is kees!