Vette soep als voorgerecht
Vette soep als voorgerecht zorgt ervoor dat we bij het hoofdgerecht 20 procent minder voedsel innemen, en kan er zo dus ook voor zorgen dat we vermageren. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek, waarover de Huisarts bericht.
Verzadiging Tijdens het onderzoek werd de voedselinname van de proefpersonen gemeten nadat ze een niet-vette soep als voorgerecht hadden gekregen en een tweede keer nadat ze een vette soep hadden gegeten. De onderzoekers gingen er van uit dat de absorptie van vet in de dunne darm een gevoel van verzadiging veroorzaakt en de maaglediging vertraagt.
Zwaarlijvigen De studie gaf effectief aan dat de calorie-inname tijdens het hoofdgerecht een pak lager lag nadat de proefpersonen vette soep hadden gedronken dan bij de niet-vette variant. Die conclusie ging zowel op voor dikke als magere personen. Wel bleek dat de zwaarlijvigen na de soep nog wat meer honger hadden dan de mageren.
Nodig: 3 lepels vermicelli,3 liter water, 1 ajuin, 3 preien, 2 selder, 1 wortel, 1 peterselie, 1 lepel zout, 1 kip, 2 blaadjes laurier.
Bereiding: Kook de kip in water samen met 1 prei, selder, wortel, ajuin en 2 laurierblaadjes voor ongeveer 2 uur. Neem de kip en de groenten uit het water. De bouillon is nu klaar. Snij het wit van 2 preien en 1 selder fijn en laat gaar koken in de bouillon. Versier met een peterselie.
|