Zondag 3 juni week 22
Aperitief van de week: Sunshine
Schenk 4 cl gin, 4 cl vermouth en 4 cl sinaasappelsap in een shaker met ijsblokjes. Schud flink tot het drankje goed gekoeld is. Zeef het in een wijn- of whiskyglas en steek er een kort rietje in. Schenk voorzichtig 1 cl Campari erin zonder te roeren. Garneer de rand van het glas met een schijfje sinaasappel
Verwelkte veldsla even in lauw warm water leggen en ze wordt weer frisser.
Het gouden kalf in de keuken
Goed eten, rijkdom en belangrijke momenten in het menselijk bestaan worden in de geschiedenis en in de volksopvattingen heel vaak met het kalf geassocieerd. Wanneer men vroeger een groot feest organiseerde, werd gezegd vooral door diegenen die niet mee aan tafel mochten - dat ze "het vette kalf hadden geslacht." De uitdrukking "het gouden kalf" staat voor rijkdom en fortuin. Ze verwijst naar het gouden afgodsbeeld dat de Israëlieten aan de voet van de Sinaï-berg aanbaden.
Voor gastronomen is kalfsvlees altijd al een lekkernij geweest. Van het kalf wordt bijna alles gegeten. Van geen enkel dier staan het slachtafval en het orgaanvlees zo hoog in aanzien in de gastronomie als dat van het kalf. De tong, de lever, het hart, de niertjes, de zwezeriken, de kop, de poten, ... Kalfsvlees leent zich tot heel veel bereidingen, maar u moet altijd precies dat stuk vlees kiezen dat bij de kook- of braadwijze past. Anders is het vlees taai en/of droog. Neem dus in geen enkel geval kalfsmedaillon voor een stoofschotel.
************ Het geheim van het leven, is niet doen wat je graag doet, maar proberen graag te doen wat je moet doen.
"Waarheen op 3 juni"
Fiertel te Ronse Motortreffen voor het goede doel te Kuurne meer info op: Kuurne feest Schoolfeest centrumschool Kuurne
Karakterbierweekend 2007 In Zaal CC "De Stringe, Ommersheimplein 4, te Vichte meer inlichtingen op: http://blog.seniorennet.be/bierblog/ |