|
Vrijdag 1 juni week 22
1926 geboorte van Marilyn Monroe
"Doordenker"
Boter of margarine? Ik heb meer vertrouwen in de koe dan de chemie!
Fijngesneden sjalot en champignos droog gestoofd in witte wijn met peterselie, peper en zout om b.v. een half eitje mee op te vullen, te napperen met een kaassausje en te gratineren. Lekker als hapje of voorgerechtje.
Spitskool met pistachenoten
Spitskool is een kleinere soortgenoot van de witte kool met een spitse vorm; sappiger, lichter verteerbaar en volgens sommigen lekkerder dan witte kool.
1 spitskool
200gr pistachenoten 3 eetlepels sesamolie zout
2 eetlepels Provençaalse kruiden
Snij de spitskool in dunne reepjes van ongeveer een halve cm. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en roerbak hier de kool circa 3 minuten in. Spijs met zout en Provençaalse kruiden en laat even met het deksel op de pan stoven. Voeg drie minuten voor het opdienen de pistachenoten toe en laat nog even doorwarmen.
Serveer bij gebakken vlees en puree aardappelen. |