|
Nodig:1 pak voorgekookte lasagne, 1 pakje boursin of andere kruidenroomkaas, 2 tomaten, 500gr gekookte en uitgelekte spinazie, 300gr geraspte kaas, 30gr bloem, 25gr boter, 1/2 l melk, peper en zout nootmuskaat.
Bereiding: Smelt de boter en meng met de bloem tot een roux. Breng de melk aan de kook en voeg er beetje bij beetje de roux bij. laat flink doorkoken en voeg er de helft van de geraspte kaas en alle boursin bij. Spijs met peper en zout en nootmuskaat. Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in dobbelsteentjes. Kruid de gekookte spinazie met peper, zout en nootmuskaat. Vet een ovenschaal in en vul deze met: - laagje lasagnebladen - dun laagje saus - een laagje spinazie - wat tomaten - dun laagje saus
Zorg ervoor dat je minstens 3 lagen hebt en laat wat saus over. Bovenop de laatste bladen komt de rest van de saus en de andere helft van de geraspte kaas. Gaar de lasagne ongeveer 20 minuten op 180 graden en 5 minuten op de hoogste stand om te gratineren.
|