Als je vegetariër bent, kunnen paddestoelen een smakelijk en zelfs vleesvervangend deel uitmaken van je eten.
Nodig: voor 4 personen
250-350 g paddestoelen, 3 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1-2 gedroogde rode pepertjes, fijngewreven zout en zwarte peper sap van 1/2 citroen, 450 g papardelle, kleine handvol geraspte Parmezaanse kaas, kleine handvol verse peterselie,50 g boter. Bereiding: Borstel de paddestoelen schoon met een kwastje of veeg ze schoon met een theedoek. Snij de paddestoelen in dunne plakken en scheur de cantharellen doormidden.
Giet de olijfolie in een héél heet verhitte koekenpan en bak de paddestoelen snel op een hoog vuur. doorroer ze een paar keer om en doe er dan de knoflook, de pepertjes en een snuifje zout bij. laat alles nog 4 à 5 minuten op een hoog vuur bakken.
Draai het vuur uit en voeg het citroensap toe. Doorroer nog eens en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Kook de pasta in kokend water met wat zout. Roerl de pasta, de paddestoelen, de Parmezaanse kaas, de peterselie en de boter luchtig door elkaar. Schraap ook de laatste stukjes paddestoel uit de pan en bestrooi voor het serveren de pasta met wat peterselie en Parmezaanse kaas.
|