Het zomerse feestmaal is een gegrilde groentenschotel. Dit wordt geserveerd bij vlees of vis. In ons menu gaat het specifiek om geelvintonijn, maar dat recept komt morgen aan bod.
In de oven gegrilde groenten, bij ons is het een niet zo vaak gebruikte methode maar de Amerikanen kunnen het niet laten. Snel, lekker en gezond: perfect passend bij de Weight Watchers-filosofie dus.
Dit gerecht smaakt heerlijk met vlees, gevogelte of gegrilde vis. De ovengroenten zijn een uitstekende basis voor vegetarische gerechten of voor couscous en kunnen ook geserveerd worden met andere graanproducten of met rijst. Als u een overschotje hebt, verwerk het dan in een salade of gebruik het op een broodje.
POINTS per persoon: 1
Voor 4 personen Voorbereiding: 15min Rusttijd: 15min Kooktijd: 30min Eenvoudig
Marinade:
2 eetlepels balsamicoazijn
1 koffielepel tijm
1 eetlepel olijfolie
2 middelgrote courgettes, in plakjes gesneden
3 paprikas (rood, geel, groen), zaadlijsten verwijderd en in reepjes van 1cm gesneden
2 rode uien, in vieren gesneden
12 groene asperges, het harde deel verwijderd en in tweeën gesneden
peper en zout
enkele takjes tijm (garnering)
Bereiding
1) Meng in een grote kom de balsamicoazijn, het zout, de peper, de tijm en de olijfolie. Doe er de groenten bij. Haal ze met de hand door de marinade zodat de marinade goed in elk stukje kan intrekken. Zet minstens 15 minuten aan de kant.
2) Verwarm de oven voor op 220° C (heteluchtstand).
3) Leg de groenten in één laag op een ovenbakplaat en laat ze 30 minuten garen. Kruid naar smaak. Verdeel de groenten over de borden en garneer met de takjes tijm.
Tip: maak een dubbele portie want uw tafelgenoten zullen meer groenten eten dan gewoonlijk.
Morgen groene asperges met sinaasappelvinaigrette