"Nagerechtje twee uurtjes bereidingstijd"
Nodig voor 4 personen 3 eieren, 2 eidooiers, 50g rozijnen, 60g gekonfijt fruit, 80g griessuiker, 4 dl melk, 1 dl room, 1 snuifje zout, 20g boter, 40 stuks lepelbiscuits (lange vingers), 2 eetlepels chantilly.
Voor de Sabayon 2 eidooiers, 2 halve eischalen griessuiker, 3 halve eischalen droge witte wijn. Bereiding Verwarm de oven voor op 110°C Beboter goed een stenen of vuurvaste pot. Leg op de bodem een 2o-tal lepelbiscuits of lange vingers. Verdeel de rozijnen en het gekonfijte fruit bovenop de koekjes. Kook de melk met de room, de suiker en het zout. Kluts de 3 eieren en de dooiers. Giet het kokende mengsel al roerend over de eierstruif. Giet dat mengsel nu over de koekjes. Maak een bain-marie met warm water. Zet de pot erin en bak heel langzaam gedurende 1 uur en 1 kwartier in de oven.
Laat de pudding afkoelen. Roer voor de sabayon de dooiers en de suiker tot een bleek schuim. Roer pas dan de witte wijn eronder. Klop het mengsel op een klein vuurtje, of in bain-marie, goed luchtig op. De sabayon moet warm en gebonden zijn. Stort de pudding uit op een schotel, voorzien van een tweetal pollepels sabayon als saus . Giet een beetje chantilly rond de randen van de pudding en schik er, mooi naast elkaar, de rest van de lepelbiscuits tegenaan.
|