Gegratineerde courgettes met schnitzel
Bereidingstijd: 24 minuten
Ingrediënten: 2 wienerschnitzels 2 courgetten, in schijfjes 1 tomaat, in blokjes 1 versnipperde ui 1 versnipperd knoflookteentje 1 ei 3 el room 100 gr geraspte gruyèrekaas 1 el gehakte peterselie 2 el paneermeel 10 el olijfolie extra vergine peper en zout
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Stoof de ui in 3 el olijfolie, voeg de courgetteschijfjes toe en laat ze even kleuren. Bestrooi ze met het paneermeel. Laat sudderen tot de courgettes al hun vocht verloren zijn. Kluts het ei samen met de room. Giet het mengsel bij de courgetteschijfjes. Voeg ook de knoflook en de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Doe alles in een ovenschotel en bestrooi met de tomaat en de gruyèrekaas. Gratineer het gerecht 10 minuten in de oven. Bak de wienerschnitzels bruin in olijfolie en dien ze op met de gegratineerde courgettes.
Dit recept komt uit het kookboek FOOD. Dat is een initiatief van een collectief Belgische reclamemensen. Jonge dertigers die een kookstijl willen aanbieden aan iedereen die houdt van lekker eten maar na een drukke werkdag geen uren in de keuken wil staan. FOOD stelt wekelijks een uitgebalanceerd suggestiemenu voor, een heel jaar lang. Alle ingrediënten zijn per werkweek (maandag tot vrijdag) gebundeld in een handig boodschappenlijstje. FOOD is verkrijgbaar met een agenda met uitscheurbare boodschappenlijstjes.
|