Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    16-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze zomer gaat mijn gsm uit
    Peter Goossens presenteert kookboek als afsluiter van superdruk jaar

    Peter Goossens is klaar met zijn 'Meesterlijke klassiekers'-kookboek. Op tv zocht hij dit jaar een nieuwe beste hobbykok, een stagiair voor zijn restaurant en richtte hij een eigen culinaire zender op. Je zou haast vergeten dat de man ook nog in de potten roert van zijn driesterrenzaak 'Hof van Cleve'.

    Voor wie eraan twijfelt of Goossens het écht zo druk heeft? Gisteren stelde hij Meesterlijke klassiekers - het televisieprogramma in boekvorm - voor in zijn restaurant in Kruishoutem. Zes interviews werkte hij af. Tussen negen en elf, fotosessie inbegrepen. Meer tijd was er niet. Eerst moest hij zijn equipe aan het werk zetten, daarna moest hij opnieuw de keuken in. 'Want ik moet vandaag opnieuw twee wedstrijden winnen in de Champions league', zo noemt de sterrenchef zijn middag- en avondservice. Goossens nam tussen de interviews tijd voor een driesterrenontbijt: koffie (met melk) en versgebakken toast met oeuf mimosa, américain met Tierenteyn-pickles, pata negraham en rauwe zalm.

    Dieettrucjes

    Goossens zag er zo vroeg in de ochtend wat moe uit. 'Vind je? Ik ben niet moe hoor. Maar het is wel wat veel geweest, de laatste tijd. Altijd was er iets. Het restaurant in de eerste plaats, want dat blijft mijn bakermat. Maar daartussen had ik televisieopnames, moest ik naar evenementen of naar vergaderingen van één van de adviesraden waar ik lid van ben... Dus ja, het zal deugd doen om het deze zomer een beetje rustiger aan te doen. Al kan ik, behalve de drie weken dat het restaurant gesloten is en dat ik met mijn gezin op vakantie ga, nooit helemaal loslaten. Als mijn Njam!-collega Gert Verhulst een week niet op Studio 100 is, dan blijft de winkel daar probleemloos draaien. In mijn restaurant is dat anders, alles begint en eindigt bij mij.'

    Eén voornemen heeft Goossens alvast: 'Tijdens mijn vakantie gaat mijn telefoon af. Ze mogen me proberen te bellen, het zal niet lukken.'

    Dat hij wat kilo's verloren is, het afgelopen jaar, heeft niets te maken met zijn slopende levensstijl. 'Ik probeer wat minder te eten. Ik heb daar twee trucjes voor: ik eet mijn bord nooit helemaal leeg, en ik schep zeker niet bij.'

    Vol-au-vent met zwezerik

    In zijn nieuwe boek, Meesterlijke klassiekers, geeft Peter Goossens zijn recepten van klassiekers als vol-au-vent, stoverij of kaaskroketjes prijs. 'Maar ik leer de hobbykoks wel om er iets extra lekkers van te maken. Vol-au-vent wordt eens zo lekker met vers gepelde garnaaltjes, hollandaisesaus en kalfszwezerik. Ik vind het belangrijk dat de mensen thuis lekker eten en dat ze daarin gestimuleerd worden door de boeken en televisieprogramma's die ik maak. Want wie thuis goed eet, gaat ook graag op restaurant.'

    Na de zomer doet Goossens het in zijn restaurant met een extra kracht. Dan vervoegt Glenn Vandenberghe (18), de winnaar van De Keuken van de meester, de equipe van het team van 'Hof van Cleve'. De jongen won een cheque van 25.000 euro en een stageplaats bij de sterrenchef. 'Ik weet niet wat de mooiste prijs is: het geld of de stage. Het is een pak geld voor zo'n jonge kerel. Als hij er goed mee omspringt, kan hij er veel mee doen. Maar de stage wordt ook zeer interessant voor hem. Na een paar maanden moet hij alles uit mijn boek perfect kunnen klaarmaken. (lacht) Hij begint in september bij mijn patisserieteam.' (JanClaes nieuwsblad)



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs