Wat je in huis haalt:


- 6 à 8 lamsschenkeltjes van ongeveer 150 gr
- 6 stuks Belle de Fontenay aardappelen of kleine aardappelen
- 2 wortelen
- 10 spruitjes (voor wie die natuurlijk lust en ook naar het seizoen kijken)
- 1 botje rapen
- 4 teentjes knoflook
- 4 kleine sjalotten
- 250 gr champignons de paris
- 2 blikjes tomaat in stukjes (eventueel met kruiden)
- verse salie, rozemarijn, tijm
- boter
- bloem
- andere groenten als die maar kookvast zijn, bv. pastinaak, aardpeer,.


Hoe je het maakt:


* Kruid de lamsschenkels met peper en zout, wentel ze daarna in bloem en bak ze goudbruin in hete boter.
* Schil de wortelen en de rapen en snij ze in grove stukken. Snijd ook de aardappelen in vier en de champignons in twee. Ontdoe de knoflook en de sjalotten van de pel.
* Laat in grootmoeders pot boter smelten, stoof de knoflook en de sjalotten goed aan.
* Voeg alle (gekuiste) groenten toe en roer goed zodat alle aroma's loskomen.
* De stukjes tomaat toevoegen, samen met de verse kruiden.
* Nu de schenkels mooi verdelen in de pot, zodat ze goed onderstaan.
* Laat alles ongeveer 4 à 5 uur in een oven van 120°C met het deksel op de pot.
 

Ingrid Neven is chef in restaurant Pazzo in Antwerpen. In haar keuken vind je invloeden uit de hele wereld. Vorig jaar werd ze verkozen tot Ladychef of the Year. (André Peeters nieuwsblad)