Voedingsdeskundige Amandine De Paepe geeft enkele tips die het aantal calorieën van je lievelingsrecept vermindert.

- Gebruik kooktechnieken waarbij je geen of weinig vetstof moet gebruiken: stomen, een antiaanbakpan of bakpapier.

- Gebruik magere room (8% VG) of magere platte kaas in plaats van volle room.

- Maak een vinaigrette/dressing lichter door de olie te vervangen door magere melk, magere yoghurt of water.

- Verkies bacon boven spek ( ook op zondag!).

- Gebruik courgette in plaats van aardappelen om een soep te binden.

- Vervang suiker door zoetstof of honing.

- Ontvet vlees en sausen door het gerecht op voorhand te laten afkoelen en de vetdeeltjes te verwijderen aan het oppervlak.

- Denk twee keer na als je opnieuw wilt opscheppen.

- Verkies kruimeldeeg boven bladerdeeg.

- Maak een mediterrane tomatentaart in plaats van een quiche met eieren.

- Vervang bloem door maizena, waarvan je minder nodig hebt om te binden.

- Gebruik gelatine, agaragar of tot sneeuw geklopt eiwit voor volume of smeuïgheid.

- Drink een aperitief voor je hoofdmaaltijd: je wordt er rustiger van.

- Geniet van je eten en eet traag.

- Drink voldoende water. (Amandine De Paepe  nieuwsblad)