Van april tot en met juli is er rabarber. Gezond, lekker en goedkoop.
Heerlijk recept van een rabarbertaart Ingrediënten:
- 120 g zelfrijzende bloem
- 120 g griessuiker
- 100 g vloeibaar bakken en braden
- 100 ml halfvolle melk
- 2 eieren
- 1 pakje vanillesuiker
- mespuntje kaneel
- 200 g rabarber in stukjes gesneden
- 1 koffielepel citroensap
- ½ eetlepel vetstof om bakvorm in te smeren
- 1 eetlepel koekjeskruimels
- 2 eetlepels abrikozengelei
Meng alle ingrediënten tot een glad beslag met een staafmixer. Snij de rabarber in kleine stukjes. Smeer een ronde taartvorm van 18-20 cm diameter (liefst een springvorm) in met weinig vetstof en bestrooi dit met koekjeskruimels. Giet het beslag in de vorm en schik er het fruit op. Bak in een warme oven (175°C) gedurende ca. 35 minuten. Verwarm intussen de abrikozengelei zodat deze vloeibaar wordt. Haal de gebakken taart uit de oven en ontvorm onmiddellijk. Besmeer het nog warme gebak met de gelei en laat afkoelen. (gezondweb)
|
Volgens de webdiëtiste past dit recept binnen de normale voeding.
|
|
|