Half maart opende Ignace pintelon samen met z'n vennoot Reinart Swertvaegher restaurant 't Bagientje.
De nieuwe zaak huist in het pand in de Oostmeers waar vroeger 't Breughelhof en Anurka Thai werden uitgebaat. "Het pand is eigendom van brouwerij De Halve maan", legt zaakvoerder Ignace Pintelan uit. "Ik kon met hen een overeenkomst sluiten waarbij het vroeger opgedeelde pand werd opengemaakt tot één restaurantruimte," Ignace is geen onbekende in het Brugse horecaleven, Hij was ondermeer actief als gerant van jongerencafé Ma Rica Rokk. Zijn visitekaartje als horeca-ondernemer leverde hij echter af door het opstarten en nog steeds succesvol runnen van het naburige De Stoepa.
Kompaan Reinaert Swertvaegher, die de keuken voor z'n rekening neemt, verdiende z'n strepen als chef kok van 't Schrijverke op het Gezelleplein en als uitbater van traiteur Le Renard in de Smedenstraat. "'t Bagientje is een totaal ander concept dan De Stoepa", verduidelijkt Ignace Pintelan, 'Waar De Stoepa een Oosters, exotisch tintje heeft, gaan we hier voor een typisch Vlaamse, Brugse uitstraling. Met een knipoog naar de jaren '50 zelfs," Dat reflecteert zich duidelijk in het interieur, Prentkaarten en foto's van weleer, dik behangpapier met motief, een donkerhouten vloer, ... Zonder belegen te zijn straalt de zaak gezelligheid en ouderwetse degelijkheid uit. Dit uit zich ook in de bediening. Zo wordt de soep er nog aan tafel bedient, uit een mooie terrine.
Igace kijkt al volledig uit naar de lente en zomer. Vooral omdat de zaak over een ruim voor- en achterterras beschikt, alles samen goed voor een 90-tal personen. "Met zo'n ruim terras staan we overdag ook open voor mensen die gewoon iets komen drinken maar 's avonds wordt het volledig restaurant. En vanaf half april stellen we onze hotelkamers open", vult Ignace nog aan.
Chef Kok Reinart Swertvaegher komt aan ons tafeltje wat uitleg geven bij het culinaire concept. 'We gaan hier voor eenvoudige, maar smakelijke gerechten. De nadruk ligt op dagverse producten. Dat zit ook in kleine dingen zoals verse frietjes en verse mayonaise. Dat klinkt misschien banaal, maar waar vindt je dat nog? Daarnaast willen wij enkele klassiekers de plaats geven die ze verdienen. Zoals konijn met pruimen en vers stoofvlees, Ook de dagschotel willen we hier naar een iets hoger niveau tillen. Al te vaak moeten de mensen zich met dezelfde zaken tevreden stellen. Hier durven we nog eens rosbief met witlof serveren. Dat is vandaag niet meer zo evident maar we zijn er van overtuigd dat veel mensen daar terug naar verlangen. Naar aloude traditie respecteren wij ook 'vrijdag visdag'. De klanten kunnen uitkijken naar onze 'suggestie van de vismijn' ".
Een blik op de menukaart, die overigens wordt opgevrolijkt met oude stukjes uit het Brugsch Handelsblad, bewijst duidelijk die keuze voor klassieke, smakelijke gerechten, Ook wat de prijs betreft doet men hier net gek. Een stevige entrecote (300 g) voor nog geen 18 euro is bepaald niet overdreven. Wij kiezen zelf voor het schorsvel met een saus van sjalotjes en rozemarijn, een slaatje en verse frietjes, Een smakelijke schotel waar niets op aan te merken valt. En dat van die verse mayonaise, daar is niet van gelogen .. (de Commeere Brugge Piet De Ville)
|