Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    18-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour Culinair ('Bagientje)

    Half maart opende Ignace pintelon samen met z'n vennoot Reinart Swertvaegher restaurant 't Bagientje.
    De nieuwe zaak huist in het pand in de Oostmeers waar vroeger 't Breughelhof en Anurka Thai werden uitgebaat. "Het pand is eigendom van brouwerij De Halve maan", legt zaakvoerder Ignace Pintelan uit. "Ik kon met hen een overeenkomst sluiten waarbij het vroeger opgedeelde pand werd opengemaakt tot één restaurantruimte," Ignace is geen onbekende in het Brugse horecaleven, Hij was ondermeer actief  als gerant van jongerencafé Ma Rica Rokk. Zijn visitekaartje als horeca-ondernemer leverde hij echter af door het opstarten en nog steeds succesvol runnen van het naburige De Stoepa.

    Kompaan Reinaert Swertvaegher, die de keuken voor z'n rekening neemt, verdiende z'n strepen als chef kok van 't Schrijverke op het Gezelleplein en als uitbater van traiteur Le Renard in de Smedenstraat. "'t Bagientje is een totaal ander concept dan De Stoepa", verduidelijkt Ignace Pintelan, 'Waar De Stoepa een Oosters, exotisch tintje heeft, gaan we hier voor een typisch Vlaamse, Brugse uitstraling. Met een knipoog naar de jaren '50 zelfs," Dat reflecteert zich duidelijk in het interieur, Prentkaarten en foto's van weleer, dik behangpapier met motief, een donkerhouten vloer, ... Zonder belegen te zijn straalt de zaak gezelligheid en ouderwetse degelijkheid uit. Dit uit zich ook in de bediening. Zo wordt de soep er nog aan tafel bedient, uit een mooie terrine.

    Igace kijkt al volledig uit naar de lente en zomer. Vooral omdat de zaak over een ruim voor- en achterterras beschikt, alles samen goed voor een 90-tal personen. "Met zo'n ruim terras staan we overdag ook open voor mensen die gewoon iets komen drinken maar 's avonds wordt het volledig restaurant. En vanaf half april stellen we onze hotelkamers open", vult Ignace nog aan.

    Chef Kok Reinart Swertvaegher komt aan ons tafeltje wat uitleg geven bij het culinaire concept. 'We gaan hier voor eenvoudige, maar smakelijke gerechten. De nadruk ligt op dagverse producten. Dat zit ook in kleine dingen zoals verse frietjes en verse mayonaise. Dat klinkt misschien banaal, maar waar vindt je dat nog? Daarnaast willen wij enkele klassiekers de plaats geven die ze verdienen. Zoals konijn met pruimen en vers stoofvlees, Ook de dagschotel willen we hier naar een iets hoger niveau tillen. Al te vaak moeten de mensen zich met dezelfde zaken tevreden stellen. Hier durven we nog eens rosbief met witlof serveren. Dat is vandaag niet meer zo evident maar we zijn er van overtuigd dat veel mensen daar terug naar verlangen. Naar aloude traditie respecteren wij ook 'vrijdag visdag'. De klanten kunnen uitkijken naar onze 'suggestie van de vismijn' ".

    Een blik op de menukaart, die overigens wordt opgevrolijkt met oude stukjes uit het Brugsch Handelsblad, bewijst duidelijk die keuze voor klassieke, smakelijke gerechten, Ook wat de prijs betreft doet men hier net gek. Een stevige entrecote (300 g) voor nog geen 18 euro is bepaald niet overdreven. Wij kiezen zelf voor het schorsvel met een saus van sjalotjes en rozemarijn, een slaatje en verse frietjes, Een smakelijke schotel waar niets op aan te merken valt. En dat van die verse mayonaise, daar is niet van gelogen .. (de Commeere Brugge Piet De Ville)


     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs