|
Insparitie om een lentebarbecue te organiseren. Zoete aardappelen met kaneelboter Deze aardappelen passen uitstekend bij geroosterd gevogelte, eendenborst en gegrilde scampi's.
Ingrediënten (4 personen)
- 4 zoete aardappelen - 4 eetl. olijfolie - 2 koffiel. rozemarijn (Topaz)
Voor de kaneelboter: - 150 g echte boter op kamertemperatuur - 1/2 plantje bieslook - 1/2 koffiel. kaneel (Topaz) - peper en zout
Voorbereiding
- Boen de zoete aardappelen en leg ze elk op 2 vellen aluminiumfolie. Kruid elke aardappel met 1/2 koffiel. rozemarijn en besprenkel telkens met 1 eetl. olijfolie. Plooi dicht. - Snipper het bieslook fijn. Meng met de boter en kruid met kaneel, peper en zout. Leg op een stuk aluminiumfolie en maak er een rolletje van. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Bereiding (45 min.)
Bak de aardappelpakketjes gedurende 45 min. in de as van de barbecue of op een hoekje van de barbecue (waar het niet te warm is).
Afwerking
Dien de aardappelen op met de kaneelboter en een groene salade.
Recept uit het Colruyt-kookboek 'Lekker Barbecue'.
|