In 'De Keuken van de Meester' gaat Peter Goossens op zoek naar één toptalent om zijn Hof van Cleve-team te versterken. Om in te schatten wat de koks waard zijn, onderwerpt Peter beide brigades vanaf nu elke week aan een uitdaging. Vandaag test hij de fileertechniek van de kandidaten.
Beide brigades krijgen volledige kabeljauws die ze zo perfect mogelijk moeten fileren en portioneren. Het team dat binnen de 20 minuten de meeste perfecte filets kan afleveren wint de uitdaging. Beide brigades gaan als team de uitdaging aan. Al gauw wordt duidelijk wie in de keuken al heel wat kilometers in zijn benen heeft. Wie beheerst de fileertechniek en slaagt perfect in het opzet? Wie panikeert en gaat als een kip zonder kop te werk? En hoe presteren beide brigades onder tijdsdruk?
De winnende brigade wordt door Peter beloond voor zijn prestatie. Zij mogen met de driesterrenchef genieten van een heerlijke maaltijd op restaurant. De ideale gelegenheid om Peter Goossens op een andere manier te leren kennen. De achterblijvers wacht een minder aangename taak in de keuken. Zij moeten aan de slag met het visafval want in 'De keuken van de Meester' wordt niets verspild. Van de koppen en de graten moeten ze een visfond trekken én de mislukte stukken moeten moeten ze verwerken tot een brandade. Een lastig werkje waar best wat tijd in kruipt.
De volgende dag moeten de brigades in het testrestaurant opnieuw 50 couverts bedienen onder het alziend oog van de meester. De druk is enorm want de lat ligt wederom hoog. Hoe redt de blauwe brigade zich nu ze met een man minder zijn? Zal chef Dimitri zich deze keer beter van zijn chef-taak kwijten? En slaagt chef Johan van de rode brigade erin om zijn desserts wél perfect buiten te krijgen? Op het einde van de service zal opnieuw één kok de keuken definitief moeten verlaten. (TV-Visie)
'De Keuken van de Meester', dinsdag 21 maart om 20.45 uur op vtm.
|