
Claudio was een jaar lang niet uit kranten en weekbladen weg te denken. Favoriet van bij de eerste aflevering van Mijn restaurant 2009, voorpaginanieuws omdat hij zijn personeel onwettig aan de deur zette en dreigde om een hete pot saus over Gaëlles hoofd te gieten, en uiteindelijk de terechte winnaar. Claudio en Gaëlle wonnen hun restaurant Dell'Anno in Kortrijk, maar dat werd geen succes: Claudio was top in de keuken maar een kluns op kantoor. Hij liet zijn zaak over aan een louche figuur, en kort daarna was Dell'Anno failliet. Claudio en Gaëlle waren toen al uit elkaar, en hij keerde terug naar Knokke om er in het restaurant van zijn papa Ciccio te werken.
Basic Italiaanse keuken
Een jaar later laat Claudio opnieuw van zich horen. De mannen achter uitgeverij Borgherhoff & Lamberigts vroegen hem een nieuw kookboek te schrijven. 'Eigenlijk heb ik daar geen tijd voor', zegt de jonge chef-kok. 'Het gaat prima in het restaurant van mijn vader. We hebben de zaak wat vernieuwd, samen met de architect die ook Pur-C van Sergio Herman heeft ingericht. Ik heb mijn handen vol in de keuken, dus veel tijd om een boek te maken was er niet.' Maar de uitgever kon Claudio toch overtuigen. 'Omdat ik nu het boek mag maken dat ik echt wíl maken. De basic Italiaanse keuken, gewone dingen die de mensen thuis kunnen maken: eenvoudige pasta's, ciabatta met mozzarella en tomaten, lekkere salades... Het moet een beetje de sfeer uitstralen van het boek dat Jamie Oliver over de Italiaanse keuken maakte.'
Picknick
Claudio, nog steeds vrijgezel, organiseert binnenkort een grote picknick en barbecue op het strand van Knokke voor zijn beste vrienden. 'Daar gaan we de foto's voor het boek maken. Het moet iets worden waar je vrolijk van wordt, en waar je honger van krijgt.' (Jan Claeys pol de wilde-corelio nieuwsblad)