In de Wulf, "moeder en Vlaanderen kunnen trots zijn"
In 2004 ging Kobe Desramaults aan de slag in In De WuIf, het restaurant van zijn moeder . Op zes jaar tijd vormde hij het om tot een van de meest spraakmakende restaurants van het land en Kobe zelf bleek een van de meest talentrijke chefs van de nieuwe generatie Vlaamse koks.
Zijn gerechten zijn evenwichtig, doordacht en vooral verrassend. Nieuwe keukentechnieken gebruikt hij om de smaak en structuur van zijn producten te ondersteunen. Meer en meer verwerkt Kobe uitgelezen streekproducten in zijn bereidingen. Wat op het bord komt, is een vuurwerk aan smaken.
Het maandelijks wisselende menu wordt samengesteld volgens de seizoenen, maar is altijd een uitgebreid hapjesfeest met combinaties als rode biet met yoghurt en rozenblad; gepekelde makreel met gegrilde komkommer, stekelbes en dille; tarbot uit Nieuwpoort, kuit met zure room, gepekelde lente-ui en spinazie; Zwartemolen -groenten en kruiden uit Dranouter, Keiemtalerkaas, jus van hazelnoot boter en wei; en kalfszwezerik en merg met wortel, jus van kalfskop en daslookkappers. (Feeling) Gastronomisch plezier (1 - 2 - 3 - 4 -5)
In de Wulf, Wulvestraat 1, 8951 Dranouter, 057/445567, www.indewulf.be G: zaterdagmiddag, maandag en dinsdag
|