
'Het verlies van een ster komt altijd bijzonder hard aan. Het is niet alleen een slag in mijn gezicht. Het is ook een opdoffer voor mijn hele team. Wij hebben allemaal heel hard gewerkt en als je dan dit soort nieuws krijgt, is het voor iedereen natuurlijk een echte ontgoocheling', klinkt zijn reactie.
Bru is al sinds 1997 een gevestigde waarde in Zuid-Frankrijk. De kok kreeg van de Rode Michelingids voor Frankrijk ongewoon snel een eerste ster, in 2005 volgde de tweede. Maar nu volgt dus de ontnuchtering.
'Of Michelin gelijk heeft? Ik wil hier geen commentaar op geven. Ik kan alleen maar stellen dat mij dit nog meer dan in het verleden motiveert om vooruit te kijken en er alles aan te doen om deze ster terug te verdienen. Daar maak ik een erezaak van. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn klanten en vooral voor mijn team, dat dag na dag steeds het beste van zichzelf heeft gegeven.'
Verhuis
Een echte verklaring heeft Bru niet. Al is er heel wat veranderd: jarenlang was de zaak van Bru ondergebracht in het centrum van Eygalières; in 2009 verhuisden Wout en Suzy Bru in een recordtijd van 24 uur naar een nieuwe vestiging aan de rand van het dorp, waar ze nu ook hotelkamers aanbieden.
'Het was een moeilijke stap voor Suzy en mezelf want onze vertrouwde stek lag ons na aan het hart. Wij wisten dat de overstap van Bistro Chez Bru naar Maison Bru risicos inhield, maar ik ben trouw gebleven aan mijn visie en wilde mijn grenzen blijven verleggen. Wie niets riskeert, kan niets verliezen Mijn keuken is gedurfd, streekgebonden en gebaseerd op het product. Ze weerspiegelt wie ik écht ben : ik wil verrassen, verbazen en vooral mijn klanten verwennen. Iets wat ik in 2011 zeker opnieuw voor de volle 100% zal doen', besluit Bru.
De jongste jaren was Wout Bru steeds vaker zichtbaar in Vlaanderen, onder meer met gerechten voor Delhaize en in een nieuwe reeks '1.000 seconden'. Vorige week raakte bekend dat hij gaat meewerken aan het televisieprogramma Masterchef op VTM.
(loa, jap photo news nieuwsblad)