Nodig: Koopmans Mix voor Kruidcake, 150 ml zonnebloemolie, 50 ml water, 4 eieren, 200 g julienne van wortel, 1 zakje Gebaksglazuur 250 g mascarpone, 1 zakje Chocoglazuur , Schrijfstiften (Dr. Oetker)
Extra nodig: bakvorm van 21x21 cm, aluminiumfolie
Bereiding: Oventemperatuur en baktijd: Elektrische oven: 160°C, Heteluchtoven: 145°C, Gasoven: stand 2-3 Baktijd: ongeveer 50 minuten
Verwarm de oven voor. Vet de vorm in. Bereid de Mix voor Kruidcake volgens het variatierecept voor Carrotcake op de achterkant van de verpakking. Gebruik zonnebloemolie, water, eieren en 150 g julienne van wortel.
Verdeel het beslag over de ingevette vorm. Bak de worteltaart in het midden van de oven gaar.
Haal de taart uit de vorm en laat de taart 10 minuten uitdampen op een rooster. Laat de taart met de bolle kant naar boven verder afkoelen.
Verwarm het Gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer het warme glazuur bij de rest van de worteljulienne en laat het 10 minuten staan.
Schenk het vocht af en vang het op. Prik met een vork op regelmatige afstand in de wortelcake. Schep de gesuikerde worteljulienne erop en verdeel het. Roer de mascarpone met het wortelvocht tot een gladde massa. Schep dit bovenop de worteltaart en verdeel het.
Smelt het Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk een beetje glazuur op een glad stukje aluminiumfolie en strijk het glad met een pannenkoekmes tot 2-3 mm dikte. Laat het opstijven en snijd er, met behulp van het pannenkoekmes, een tegeltje van. Schrijf hierop met de schrijfstiften: Voor het paard. Leg het schildje op de worteltaart.
|