1. Hoewel Tony Le Duc geen kok is, bracht hij een aantal zeer gesmaakte kookboeken uit. Meer zelfs: in 2004 richtte hij de culinaire uitgeverij Homarus op en gaf hij de populaire boeken De basis, Het product en Het gerecht uit. Dat smaakte blijkbaar naar meer, want in 2008 volgde de oprichting van een tweede uitgeverij: Minestrone.
2. Opmerkelijk: de uitgave van zijn bookazines Kook ze! Chique kreeg een gepaste cover: in fluweel!
3. Dat Tony le Duc wereldvermaard is omwille van zijn culinaire fotos blijkt overduidelijk: hij won reeds vier Gouden Pollepels en een Zilveren Pollepel op de Jacob's Creek World Food Media Awards in Australië. Dat zijn zowat de Oscars van de culinaire wereld.
4. De huidige expo Hungry eyes bundelt drie foodfotografen. Naast Tony Le Duc, hekelt de Rus Dimitri Tsykalov met zijn fotos onze consumptiegewoontes. De Franse fotografe Valérie Belin maakt van ons alledaagse voedsel haast onherkenbare esthetische beelden.
5. In 2009 begon Le Duc aan een eigen groentetuin. Hij kweekt er niet alleen gewone groenten, maar ook aardpeer, spitskool, landkers en Broccoletto. Omdat hij een veeleisende baan heeft, voerde hij een strikt tijdschema in. Hij tuiniert elke maandag van 9 tot 14 uur. Agendatuinieren, heet dat dan. (uit in Vlaanderen)
De tentoonstelling Hungry eyes loopt van 9 februari tot 5 juni in het Fotomuseum in Antwerpen.
|