Genieten doen we in de Kruidenmolen (Klemskerke) Oud of nieuw, de smaak is raak
 Vraag een chef wat zijn favoriete restaurant aan de kust is, en je hebt veel kans dat hij De Kruidenmolen zal aanwijzen. Stijn Bauwens werkte jarenlang op drie sterrenniveau in de Brugse Karmeliet en kookt nu in De Kruidenmolen eerlijke en smaakvolle gerechten die hun wortels hebben in de klassieke Belgisch Franse keuken.
De chef heeft een voorkeur voor vergeten bereidingen of oude gerechten, die hij op een nieuwe manier verwerkt. Klassiekers zijn onder meer het pakje van ontbeende varkenspoot met kroketje van varkenssnuit of konijn met pruimen in een saus van bruin bier.
Bij de 'nieuwe' gerechten hoort een toast met tartaar van tonijn en gelei van soja, gember en citroengras met Japans zeewier. Of blanquette van kalf, gemaakt met wangetjes, gehaktballetjes en gebakken zwezeriken. Een ding is zeker: alles wat je hier eet, is even lekker en smaakt naar meer'
De Kruidenmolen, Dorpsstraat 1, 8420 Klemskerke, 059/23.51.78, www.kruidenmolen.be Gesloten op woensdag en donderdag. (Feeling) Gastronomisch plezier (1 - 2 - 3 - 4)
|